Welkom op de website van Early Bird
 
Onze doelstelling en missie
Het begeleiden, informeren en adviseren van ouders bij het vroegtijdig stimuleren van kinderen met een ontwikkelingsachterstand van nul tot vijf jaar.

Vanaf 6 weken tot vijf jaar
Al vanaf de leeftijd van 6 weken kunnen jonge kinderen met een verstandelijke beperking en hun ouders terecht bij de speelgroep van Early Bird, die één keer per week in Rosmalen bijeenkomt. De leidsters, zelf ook moeder van een gehandicapt kind, kunnen veel steun bieden bij het begeleiden en het stimuleren van de ontwikkeling van uw kind. Als uw kind ongeveer twee jaar is, gaat het naar de peuterplus groep en daarna komt uw kind in het schoolvoorbereidende klasje, zonder u erbij, als geleidelijke overstap naar de basisschool.

Wat kan Early Bird u bieden
Vooral de periode na de geboorte van uw gehandicapte kind is voor u als ouders een moeilijke en verwarrende tijd. Er komt van alles op u af. Early Bird biedt al vanaf dit vroege moment ondersteuning. Aan u, omdat zowel leidsters als ouders ervaringen kunnen delen, veel informatie over doktoren en therapeuten kunnen geven en de leidsters u kunnen begeleiden in de ontwikkeling van uw kind, waarvan juist die eerste vier levensjaren zo belangrijk zijn. En ook aan uw kind, dat in aanraking komt met stimulerende activiteiten, elk in kleine stapjes, aan de hand van het Early Interventie programma, op elk ontwikkelingsvlak. Op deze manier bent u zelf actief bezig met de ontwikkeling en ontplooiing van uw kind in deze zo belangrijke eerste fase. Ouders hebben steun aan elkaar en u kunt sneller eventuele hiaten of stoornissen ontdekken en daarvoor de juiste stappen ondernemen. Het stelt u ook beter in staat om een duidelijk beeld van uw kind door te geven aan therapeuten en begeleidingsinstanties of de basisschool, waardoor de aansluiting beter zal verlopen. Met de speelgroep scheppen u en uw kind zo zelf de voorwaarden voor een voorspoedige ontwikkeling.

 
 
Nieuws
 
1 september 2013
Foto's van de familiedag
meer...
 
2 september 2012
Schrijf u in voor de koffieochtend in Rosmalen.
meer...
 
maart 2012
Early Bird verhuist naar De Villa op het Binckhorst terrein in Rosmalen
meer...
 
18 september 2011
Foto's van de koffieochtend.
meer...
 
22 juni 2009
Kinderen van Early Bird verrast met een bezoek van Het Klein Zintuigen Orkest
meer...
 
18 oktober 2009
Early Bird zoekt vrijwilligers
pdf...
 
20 september 2009
Foto's Familiedag 2009.
meer...
 
21 januari 2009
Herinneringenboek Early Bird
meer...
 
21 januari 2009
Ellie Willems en Marjo Koemans nemen afscheid van Early Bird
meer...
 
7 september 2008
Familiedag voor (oud)bezoekers van de speelgroepen
meer...
 
juli 2008
Donatie Maik en Marianne Beekmans

meer...
 
15 december 2007
Donatie SNS Asset Management
meer...
 

4 december 2007
Early Bird gaat verhuizen

meer...

 

Aerobicmaraton First Choice levert Early Bird en de Stichting Down Syndroom 5.160 euro op!
meer...