Nieuws
 

Familiedag 1 september 2013

Het was een zeer drukbezochte dag waar we veel oude en nieuwe deelnemers van Early Bird hebben kunnen begroeten. De clowns, pony’s, poffertjes en ijsjes maakten het feest compleet!

Bekijk hier de foto's van de familiedag.

 

Koffie ochtend 2 september 2012

Op zondag 2 september organiseert Early Bird een koffie ochtend voor jong en oud. Zet deze datum gauw in je agenda, want het belooft een gezellige ochtend te worden!

Onder het genot van een kopje koffie en/of thee zal er volop gelegenheid zijn om bij te praten terwijl de kinderen zich kunnen vermaken op o.a. een groot springkussen.
Er is een leuke clown en natuurlijk kun je je ook laten schminken tot een mooie prinses of stoere tijger!

Dus noteer:
Datum: zondag 2 september
Tijd: 11.00-13.00 uur.
Plaats: Speelhal van Cello, locatie de Binckhorst
Waterleidingstraat 2, 5244 PE Rosmalen


Aanmelden graag zo spoedig mogelijk via het contactformulier onder vermelding van je naam, het aantal personen en leeftijd(en) van de kind(eren).
Broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom!

Tot ziens in Rosmalen!

Vriendelijke groeten,

Team Early Bird

 

Maart 2012 Early Bird is verhuisd
BinckhorstIn maart 2012 is Early Bird verhuisd naar de Villa op het Binckhorst terrein.

Het nieuwe adres:
Waterleidingstraat 2
5244 PE Rosmalen

 
 

Koffieochtend Early Bird 18 september 2011

Bekijk hier de foto's van de koffieochtend.

 

 

September 2010

Early Bird is naar de Groote Wielenlaan in Rosmalen verhuisd.

 

Kinderen van Early Bird verrast met een bezoek van Het Klein Zintuigen Orkest
Op maandag 22 juni werden de kinderen van Early Bird verrast met een bezoek van Het Klein Zintuigen Orkest, een onderdeel van Cliniclowns.
Zij gaven een creatieve voorstelling waarin alle zintuigen van het kind geprikkeld werden; zo mochten de kinderen met sleutelbossen rammelen,
trommelen op koffers, zwaaien met wapperende voel-de-wind-doeken en lekker meebewegen op zachte, zwoele, zinderende muziek…
Voor het ene kind waren de drie clowns adembenemend, de ander zocht wat bescherming bij mama en weer een ander kon niet wachten om mee te mogen doen!

Bedankt, Cliniclowns, dat jullie bij ons op bezoek wilden komen, we vonden het hartstikke leuk!

 

Early Bird zoekt vrijwilligers

Early Bird zoekt vrijwilligers

Early Bird wil in oktober 2009 starten met een speel-/leergroep in het gebouw van kinderopvang Catalpa, onderdeel van brede school De Waluwe (Hogeweg 6, Zaltbommel).

De speelgroep Early Bird is een initiatief door ouders voor ouders van een kind met een ontwikkelingsachterstand.
Ouders bezoeken samen met hun kind de speelgroep waar allerlei activiteiten gedaan worden om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. De ouders krijgen tips en adviezen en kunnen onderling en met de leidsters, die zelf ouder zijn van een kind met een beperking, ervaringen uitwisselen.

Klik hier voor meer informatie.

 

Familiedag 2009 20 september 2009
Op zondag 20 september organiseerde Early Bird, samen met SDS kern Den Bosch, weer de jaarlijkse familiedag. Klik hier om foto's van deze bijzondere dag te bekijken.

Herinneringenboek Early Bird 17 januari 2009
Bij het afscheid van Ellie Willems en Marjo Koemans kregen zij een prachtig fotoboek overhandigd vol met herinneringen. Gemaakt met bijdragen van nagenoeg alle kinderen die in de afgelopen 17 jaar Early Bird hebben bezocht. Het boek is een waardevol document geworden, waarin de kijker een beeld krijgt van hoe het de oud-bezoekers en de jongste deelnemertjes vergaat.
Herinneringenboek Early Bird pdf deel 1 Herinneringenboek Early Bird pdf deel 2
 
Afscheid Ellie en Marjo 17 januari 2009
Ellie Willems en Marjo Koemans namen afscheid van Early Bird. 17 jaar zetten zij zich in voor ons, ouders en kinderen en konden we voor alles bij hen terecht. Ellie: Nog helemaal beduusd en overdonderd en ontzettend verwend, wil ik jullie bedanken voor deze prachtige middag, lieve woorden en hele mooie en waardevolle cadeaus. Het gaf mij een heel fijn gevoel om zoveel liefde en dank te horen en te voelen. Zo leuk om alle oude medewerkers weer te zien en het fotoboek is zo'n schot in de roos, dat ik nu al weet het als MIJN heilig boek te lezen en te koesteren.
Jullie weten dat jullie met vragen zeker altijd bij ons kan blijven aankloppen. Liefs en de groeten en dank aan alle ouders van het klasje en de speelgroepen.
Afscheidswoorden van Ellie en Marjo: Nooit meer Foto's Afscheid Ellie en Marjo 17 januari 2009

Familiedag 7 september 2008
Early Bird had op 7 september wederom een gezellige familiedag voor (oud) bezoekers. opa’s en oma’s. Onder het genot van een hapje en een drankje kon ieder gezellig bijpraten. De kinderen lieten zich prachtig schminken en sprongen naar hartelust op het springkussen en speelden in de ballenbak. Zie ook de foto's van de familiedag 2008.

Donatie Maik en Marianne Beekmans juli 2008
Familie en vrienden van Maik en Marianne Beekmans brachten als verjaardagscadeau met elkaar € 125,- op. Dit geld is bestemd voor Early Bird.

Donatie SNS Asset Management 15 december 2007
Early Bird heeft van het stimuleringsfonds van SNS Asset Management een bijdrage van € 1.000,- ontvangen vanwege de maatschappelijke bijdrage die Early Bird levert. SNS Asset Management is een onafhankelijke institutionele vermogensbeheerder, die ondermeer de omvangrijke en goed presterende portefeuilles van de verzekeringsbedrijven en de beleggingsfondsen van SNS REAAL beheert. Marianne Beekmans, de moeder van Jacobien werkt bij SNS Asset Management en heeft het stimuleringsfonds attent gemaakt op het goede werk van Early Bird in de laatste 15 jaar.

Verhuizing Early Bird 4 december 2007
Early Bird betrekt een ruimte van de Brede School de Groote Wielen in Broekland (Rosmalen). Een hele goede stap met het oog op de integratie, denken wij. In deze school is ook ruimte ingedeeld voor een zorgcentrum, huisartsen, tandarts, fysio -en logopedie. De Elzengaard krijgt hier ook enkele groepen, en gelukkig mag Early Bird ook participeren.
Helaas moet de school nog gebouwd worden, en iedereen wordt de komende jaren in noodlokalen geplaatst ( zien er wel goed uit), maar een beetje behelpen is het wel. Voor ons betekent het dat wij op 10 december as. moeten stoppen met de groepen aan het Schaarhuispad en dat wij na de kerstvakantie weer gaan draaien in een lokaal van de Brede School aan het Laaghemaal 44 c, 5247 NP Rosmalen.

De eindstand van de Aerobicmarathon: 5.160 euro voor Early Bird en de Stichting Down Syndroom 21 maart 2007
Marjo Koemans en Ellie Willems van Early Bird en Irit Holdrinet, coördinator van de kern Den Bosch van de Stichting Downsyndroom ontvangen ieder een bedrag van € 2.580.

Aerobicmaraton First Choice levert Early Bird en de Stichting Down Syndroom 4.036 euro op! 15 januari 2007
First Choice, geleid door eigenaresse Anneke van Beek-Baks bestaat deze maand 5 jaar. 10 uur lang dansen 35 dames voor Early Bird en de Stichting Down Syndroom. De dames laten zich sponsoren door familie, vrienden, kennissen, werkgevers enzovoort.

Na een korte speech mag Vincent, 8 jaar, het lint doorknippen om het startsein te geven. De eerste step aerobic les begint onder leiding van Anneke. Na drie uur worden de eerste dames afgewisseld door tien ‘verse’ dames. Drie instructrices geven thai-bo, body-pump, stepaerobic en grondoefeningen. Het vele publiek komt om aan te moedigen en maken de dag extra gezellig.
De laatste vier uur zijn verreweg het zwaarst, maar iedereen houdt vol tot het einde. Onder luid applaus worden de laatste pasjes gemaakt.
Tot nu heeft deze dag maar liefst 4.036,- euro opgebracht.
Langs deze weg wil Anneke van Beek-Baks iedereen bedanken die mee heeft geholpen om deze dag tot een succes te maken. Anneke: ‘We doen het zeker nog een keer!’